Print dit verslag
Verslag 62 - Nha Trang
Uitzicht vanaf de Ngoan-Mucpas
Uitzicht vanaf de Ngoan-Mucpas

Op maandag 18 februari reizen we van Dalat naar Nha Trang. 's Morgens vroeg worden met de Jeep naar de vertrekplaats van de bus gebracht. De chauffeur rijdt erg veilig (lees langzaam) zodat we uitgebreid kunnen genieten van het prachtige landschap. Halverwege de rit stoppen we op de Ngoan-Mucpas en hebben we een uitzicht op de kust met de witte zandstranden. Via tal van haarspeldbochten daalt de weg van het bergland af naar de kustvlakte. Het landschap verandert; Bossen en bergen maken plaats voor droge vlakten en cactussen. Ook de temperatuur stijgt weer.

 

We lunchen aan de voet van een 100 meter hoge granieten heuvel, de Chok Hala waarop vier oude Kmer-torens zijn gebouwd, de Po Klong Garai. Het is opvallend dat niemand uit de bus zin heeft om omhoog te lopen en de tempels te bezoeken. Ook wij hebben geen zin om in deze hitte de trappen op te klimmen. Waarschijnlijk heeft iedereen in Angkor Wat genoeg van deze tempels gezien.

In de middag komen we aan in Nha Trang. De bus stopt op de binnenplaats van het 62 Tran Phu Guesthouse. Na enige discussie (nemen we gelijk een kamer of gaan we nog verder kijken?) besluiten we toch direct hier een (airco)kamer te nemen. Het guesthouse ligt immers direct aan het strand en de prijs is acceptabel. Na een douche gaan we direct naar het strand.

Nha Thrang is één van de grootste en mooiste badplaatsen in Vietnam. Het strand is breed, wit, 5 kilometer lang en wuivende kokospalmen zorgen voor een beetje schaduw. Langs het strand is een brede boulevard aangelegd waar je lekker kan wandelen.

We lopen langs de boulevard en lopen binnen bij restaurant Louisiana waar ze zelfs een zwembad hebben. Als je hier wat eet of drinkt mag je gratis gebruik maken van de ligstoelen op het strand en het zwembad. Misschien een ideetje voor morgen? We relaxen nog even op het strand. Tenminste dat proberen we. We hebben het namelijk erg druk om de verkopers uit te leggen dat we toch echt geen eten, drinken, souvenirs of massages willen. Ze dragen alles mee op hun quang ganh (juk); Twee rieten manden aan een bamboe stok op hun schouder, de traditionele manier in Vietnam om je spullen te vervoeren. Gelukkig gaan ze vrij snel weg als we duidelijk laten merken dat er bij ons niets te verkopen valt.


De boulevard van Nha Trang
De boulevard van Nha Trang

's Avonds eten we heerlijk Italiaans bij Restaurant Good Morning Vietnam. Daarna gaan we op zoek naar een internetcafé. Tot onze grote schrik merken we dat de homepagina van onze site om onverklaarbare redenen niet goed meer werkt. Helaas is het nergens toegestaan om een diskette te gebruiken en we kunnen het probleem dan ook niet direct verhelpen. Na lang zoeken vinden we eindelijk een internetcafé waar het wel is toegestaan om diskettes te gebruiken zodat we de site kunnen herstellen. Veel sites kunnen we trouwens niet opvragen omdat in Vietnam het internetverkeer door de overheid wordt gecontroleerd. Gelukkig is onze site wel te raadplegen, zodat we elke dag verwachtingsvol de berichten in ons gastenboek kunnen lezen.

De volgende dag besteden we de hele dag op het strand. Het is weliswaar bewolkt, maar het is nog steeds erg warm. Leo informeert bij een duikschool naar de mogelijkheden om het duikbrevet (Padi) te behalen. De cursus duurt 4 dagen en de kosten bedragen ruim 220 U$. Voor elke duik moet je wel eerst 45 minuten varen naar een baai waar het zicht onder water goed is. Omdat we maar een visum voor 30 dagen hebben, besluiten we de duikcursus nog even uit te stellen. Wellicht biedt Thailand meer mogelijkheden.

We genieten van een dagje rust op het strand; Beetje lezen, ons dagboek bijwerken en naar de enorme golven kijken.

Fotoserie 70
Achter de schermen
Volgend verslag