Fotoseries Vietnam - februari/maart 2002
Na een lange dag reizen over een hele slechte weg, bereiken we op 10 februari Ho Chi Minh City (Saigon). Hier maken we op 12 februari het Vietnamese Oud en Nieuw mee (Tet-festival). Vanuit Ho Chi Minh City maken we uitstapjes naar onder andere Tay Ninh waar zich de hoofdtempel van de Cao Dai bevindt en naar de Cu Chi Tunnels die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Vietnamoorlog.
Fotoserie 65
Fotoserie 66
We varen twee dagen door de Mekongdelta en kunnen goed zien hoe het water een centrale plaats inneemt in het dagelijks leven van de mensen die hier wonen. We brengen onder andere een bezoek aan Xeo Quyt, de basis van de Viet Cong in de Vietnamoorlog. We overnachten in Cantho en nippen aan een glaasje slangenwijn.
Fotoserie 67
Fotoserie 68
In gezelschap van Chiel en Cindy reizen we door naar Dalat. We huren een oude Russische legerjeep en laten ons door een chauffeur en gids rondrijden langs de bezienswaardigheden van Dalat en omgeving.
Fotoserie 69
In Nha Trang - de mooiste en bekendste badplaats van Vietnam - brengen we 1,5 dag op het witte strand door. Even lekker helemaal niets doen.
Fotoserie 70
In Hoi An wanen we ons even terug in China. We slenteren urenlang door de kleine smalle straatjes en bezoeken de markt.
Fotoserie 71
Vandaag reizen we naar Hué, de oude keizerstad van Vietnam. Onderweg bezoeken we de Marble Mountains en Lang Co Beach en hebben we een mooi uitzicht vanaf de Hai Van Pas. 's Avonds eten we met Jacqueline van www.jackieturbo.com.
Fotoserie 72
In Hué maken we een vaartocht over de Parfumrivier naar een aantal keizerlijke graftombes en bezoeken we de Dong Ba-markt. 's Avonds vertrekken we met de nachtbus naar Hanoi.
Fotoserie 73
Fotoserie 74
In Hanoi slenteren we uren door de wirwar van nauwe straatjes van de oude wijk en wandelen langs het rustige Hoan Kiem-meer. We huren fietsen en bezoeken onder ondere het mausoleum van Ho Chi Minh. 's Avonds bezoeken we een voorstelling van het eeuwenoude waterpoppentheater.
Fotoserie 75
Het begin van onze tour van zeven dagen door de bergen van Noordwest-Vietnam. Vandaag rijden we in gezelschap van Chiel en Cindy van www.cctimes.nl met een gehuurde oude Russische legerjeep naar Bac Ha. Onderweg maken we voor het eerst kennis met montagnards (bergvolkeren).
Fotoserie 76
Vanuit Bac Ha rijden we 's ochtends naar Can Cau waar vandaag de wekelijkse markt wordt gehouden. Dat is voor ons natuurlijk dé plaats om de verschillende minderheden te ontmoeten. De zon schijnt, de kleuren schitteren ons tegemoet en we kunnen maar niet ophouden met het maken van foto's. Deze markt zou niet misstaan in een Robijnreclame.
Fotoserie 77
Vandaag bezoeken we de markt in Bac Ha. Net als de markt in Can Cau, wordt ook deze markt druk bezocht door de locale minderheden. In de loop van de ochtend rijden we naar Sapa. De weg wordt steeds slechter.
Fotoserie 78
In Sapa ontmoeten we leden van de Blauwe Hmong. De volgende dag rijden we verder. Onderweg zien we nog meer minderheden en hun traditionele dorpjes. Bedekt door een dikke laag stof komen we in Lai Chau aan.
Fotoserie 79
Wij rijden van Lai Chau naar Son La. Onderweg bezoeken we een dorpje van de Thai, één van de grootste etnische groepen van Vietnam.
Fotoserie 80
In Mai Chau slapen we bij een Vietnamese familie in een traditionele paalwoning, wandelen we door de rijstvelden en eten 's avonds met de pot mee. De volgende dag rijden we terug naar Hanoi. Onze 7-daagse Jeeptoer zit erop.
Fotoserie 81
We varen twee dagen door Halong Bay, één van de meest schilderachtige plekken in Vietnam. We overnachten op Cat Ba Island. De laatste dag in Vietnam besteden we in Hanoi.
Fotoserie 82