Fotoseries Tibet - oktober 2001
Aankomst in Lasha, de hoofdstad van Tibet. We bezoeken onder de Jokhang tempel.
Fotoserie 19
In Lasha bezoeken we de Potala, het winterpaleis van de Dalai Lama en een Tibetaans ziekenhuis.

Fotoserie 20
Fotoserie 21

Vandaag staat een bezoek aan het Gandenklooster op het programma. Een stevige klim naar 4.300 meter hoogte.
Fotoserie 22
We verlaten Lhasa en brengen een bezoek aan het Samye-klooster (waarvoor een speciaal permit nodig is). Na een avontuurlijke reis met enige strubbelingen komen we aan in het klooster. Het was de bedoeling om hier te overnachten maar de plannen zijn gewijzigd.
Fotoserie 23
Op weg naar Gyantse rijden we door prachtige landschappen, zien bijzondere kloosters, pittoreske dorpen, nomadenkampen tegen de glooiende berghellingen en nomaden die met hun yaks rondtrekken. We hebben al geruime tijd de top van de eerste pas, de Kamba-La (La betekent pas) in zicht, maar de weg naar de top loopt door lange dalen geleidelijk omhoog en de gemiddelde snelheid van de bus ligt erg laag. Plotseling zien we beneden het azuurblauwe heilige meer Yamdrok liggen.
Fotoserie 24
Vandaag reizen we naar Shigatse en is Leo zwak, ziek, misselijk en heeft hij heftige hoofdpijn. Gaat de grote hoogte hem parten spelen? We brengen een bezoek aan het Shalu-monstrary. Dit schijnt het klooster te zijn dat voorkomt in het stripalbum 'Kuifje in Tibet'. In dit klooster zouden de monniken middels meditatie los van de grond kunnen komen en enkele seconden kunnen vliegen. De volgende dag reizen we door naar Latse en bezoeken het prachtige dorpje Sakya.
Fotoserie 25
Vandaag rijden we heel de ochtend over de uitgestrekte, droge en kale hoogvlaktes. We passeren de hoogste pas (5.220 meter) en hebben een prachtig uitzicht op de hoogste berg ter wereld: de Mount Everest (8.848 meter). Na een overnachting in een primitief onderkomen reizen we de volgende dag door naar de Tibetaanse (Chinese) - Nepalese grens.
Fotoserie 26