Print dit verslag
Verslag 78 - Chiang Mai
Als we geland zijn op de luchthaven van Chiang Mai in Thailand weten we al snel een tuk tuk te regelen. Eigenlijk mag de man alleen mensen afzetten bij het vliegveld en niet ophalen. Maar voor een paar baht doe je alles. Het is voor ons een hernieuwde kennismaking met Chiang Mai. Een paar jaar geleden hebben we een georganiseerde rondreis door Thailand gemaakt en toen zijn we ook in Chiang Mai geweest. Het hotel waar we destijds sliepen is voor ons huidige reisbudget veel te duur en dus moesten we op zoek naar een andere slaapplaats. We laten ons afzetten bij het Top North Guesthouse. Dit guesthouse hebben we gevonden in één van de reisverslagen op internet.

Top North Guesthouse
Top North Guesthouse

Het guesthouse heeft een zwembad en dat lijkt ons wel wat met deze hitte. We nemen een kamer met airco en zullen hier enkele dagen verblijven. Roos heeft griep en oorpijn en wil dus een paar dagen relaxen. Dat kan hier uitstekend. We kopen een paar Nederlandse leesboeken en relaxen lekker bij het zwembad. Het guesthouse beschikt ook nog eens over een snelle internetverbinding en dus kunnen we weer een paar honderd foto's op de site plaatsen.

Omdat we al eerder in Chiang Mai zijn geweest doen we deze keer niet veel. Er zijn in Chiang Mai veel werkplaatsen waar souvenirs worden gemaakt zoals: leerprodukten, parasols, lakwerk, zilveren voorwerpen, zijde en keramiek. Tijdens onze vorige reis hebben we veel van deze werkplaatsen bezocht en omdat we ook tijdens deze reis al zoveel van deze "fabriekjes" hebben gezien slaan we dit over. We twijfelen nog even of we de Wat Phra Doi Suthep nog een keer zullen bezoeken. Deze tempel vonden we destijds zeer te moeite waard. Maar ook dit valt uiteindelijk af. Het is echt veel te warm. Wil je meer informatie over de bezienswaardigheden in (de omgeving van) Chiang Mai ga dan naar Rondreizen - Rondreis Thailand.

We brengen nog wel een paar keer een bezoek aan de sfeervolle avondmarkt aan de Chang Khan. Hier is echt van alles te koop, van kleding tot en met horloges en parfum. Het is opvallend hoeveel reizigers we tegenkomen die we herkennen van onze reis door Cambodja, Vietnam en Laos.

Traditionele Thaise dansen
Traditionele Thaise dansen

We komen ook Vincent en Kirsten weer tegen. We hebben ze voor het eerst ontmoet op het busstation in Vang Vieng in Laos. We drinken gezellig wat met ze. Op een podium worden door knappe Thaise dames traditionele dansen uitgevoerd. Verder zijn er veel barretjes waar Thaise dames hun "diensten" aanbieden.

 

 

Vanuit Chiang Mai reizen we met een VIP dagbus naar Bangkok. Tijdens de rit krijgen we hapjes en drankjes. Zo luxe hebben we het nog niet eerder meegemaakt in een bus. Om 15.30 uur komen we aan op het busstation in Bangkok en nemen we een taxi naar Khaosan Road. Het is bijna alsof we thuiskomen. Het hotelpersoneel herkent ons en vraagt waar we nu weer vandaan komen.

In Bangkok besteden we de meeste tijd aan huishoudelijk karweitjes zoals: de was laten doen, foto's laten ontwikkelen, naar het postkantoor gaan om een pakketje op te halen en een pakketje te versturen. Ook zijn we veel tijd kwijt met het zoeken naar geschikte (goedkope) vliegtickets naar Indonesië, Nieuw Zeeland en Australië. Als uiteindelijk ook de duikcursus en het vervoer naar Koh Tao is geregeld, kunnen we verder reizen.

Fotoserie 89
Achter de schermen
Volgend verslag