Wij hebben in oktober 1988 een geheel verzorgde rondreis door zowel Noord als Zuid-Thailand gemaakt. Wij bezochten de belangrijkste steden en bezienswaardigheden en hadden ook nog tijd om een paar dagen op het strand te liggen. Ons reisverslag van deze reis kan je lezen en bekijken door op de homepagina te klikken en vervolgens op in 'Rondreizen' op 'Thailand' te klikken.

Tijdens onze wereldreis 2001-2002 is Bangkok onze tweede huis geworden. We verbleven maar liefst zeven maal in Bangkok aangezien Bangkok een belangrijk knooppunt in Azië. Thailand heeft geen visumplicht, vliegtickets zijn gekoop en in Bangkok kan je gemakkelijk visa regelen voor de diverse buurlanden van Thailand.

Tijdens onze wereldreis komen we op 18 december 2001 vanuit Chennai (Zuid-India) in Bangkok aan. Na twee dagen Bangkok reizen we direct door naar het tropische eiland Ko Samed. In een klein bungalowtje aan een heerlijk wit strand vieren we kerst. Op 29 december reizen we terug naar Bangkok om oud en nieuw te vieren en het vervolg van de reis uit te stippelen.
Op 7 januari 2002 vliegen we vanuit Bangkok naar Yangon (Rangoon) in Myanmar. Op 24 januari arriveren we voor de derde maal in Bangkok en regelen we onze visa voor Cambodja en Vietnam. Op zaterdag 2 februari vertrekken we naar de beroemde tempels van Angkor Wat in Siem Reap (Cambodja).
Na de rondreis door Cambodja, Vietnam en Laos zullen we Thailand nog een aantal keren aandoen.

 

Klik op de bovenstaande link verslagen voor het eerste reisverslag Thailand

 
Op de onderstaande banner wordt de actuele tijd
en temperatuur van Bangkok weergegeven.