Verslagen


Print deze pagina
Fotoseries
ACHTER DE SCHERMEN
Thailand
 
Onderstaand geven we een overzicht van de hotels waar wij geslapen hebben, de restaurants waar we gegeten hebben, de belangrijkste bezienswaardigheden met entreegelden en andere belangrijke informatie.
Wij waren er in december 2001 / januari 2002 (Bangkok en Ko Samet) en maart 2002 / april 2002 (Chiang Mai, Bangkok en Koh Tao).
Mocht je nog meer informatie willen, mail ons dan. Wellicht kunnen wij je verder helpen.
Algemeen


Naar Thailand
We zijn vanuit Chennai (Madras) in Zuid-India naar Bangkok gevlogen met Indian Airlines. We hebben bij verschillende ticketbureaus geïnformeerd. Overal werd dezelfde prijs gehanteerd. De manager van het hotel heeft uiteindelijk de ticket voor ons geregeld. We weten niet waar hij dat heeft gedaan. De tickets kostten 17.950 rupees per stuk.

De ticketprijs was inclusief de departure tax in India (Chennai).
De departure tax in Thailand (Bangkok) bedraagt 500 baht.

Op het vliegveld van Bangkok is een zeer goede toeristeninformatie gevestigd. Men heeft er een zeer ruime keuze aan brochures over de attracties, steden en gebieden van Thailand. Vraag in ieder geval naar een plattegrond van Bangkok. Handig!
UPDATE: in 2006 is er een geheel nieuw vliegveld geopend op een ander locatie. Het oude vliegveld wordt alleen nog gebruikt voor vrachtverkeer.

Visum
Als je maximaal 30 dagen in Thailand wil verblijven, heb je geen visum nodig. Formeel moet je wel een retourticket hebben, waarmee je kan aantonen dat je inderdaad binnen 30 dagen weer vertrekt. Er is echter niemand geweest die ons naar het ticket heeft gevraagd.
Indien je langer dan 30 dagen in Thailand wil blijven, heb je wel een visum nodig. Het is echter heel makkelijk om het verblijf van 30 dagen opnieuw in te laten gaan. Veel reizigers gaan één dag naar Laos of Myanmar. Bij het verlaten van Thailand krijg je een stempel in je paspoort en bij terugkomst in Thailand krijg je opnieuw een stempel voor een verblijf van wederom 30 dagen.


Douanebepalingen
In het vliegtuig krijg je een douaneformulier overhandigd waarop je moet invullen of je iets aan te geven hebt. De Thaise regering verbiedt de invoer van drugs, gevaarlijke chemicaliën, pornografie, vuurwapens en munitie. Het smokkelen van heroïne en andere harddrugs kan met de doodstraf bestraft worden!

Geld
De munteenheid van Thailand is de baht. De waarde van 1 baht is ongeveer f 0,06 / 0,03 euro.
Het is verboden om Thais geld in te voeren, maar op het vliegveld zijn een aantal geldautomaten (ATM's) en wisselkantoren te vinden zodat je alvast wat geld te wisselen voor de eerste dagen.

Op veel plaatsen in Bangkok vind je geldautomaten waar je met je Mastercard, Visacard of "gewone" pinpas Thaise baht kan pinnen. Je kan bij de meeste geldautomaten maximaal 15.000 baht (soms 10.00 baht) per dag pinnen.
Je kan over het algemeen ook zonder problemen betalen met je creditcard, maar dan moet je wel 3% tot 4% commissie betalen.
Verder heeft bijna elke bank langs de straatkant geldwisselkantoortjes (ook in Khaosan Road) waar je onder andere travellers cheques kan wisselen.


Eten en drinken
Thailand is een paradijs voor fijnproevers en de Thaise keuken is wereldberoemd. Wij lusten er ook wel pap van!
De mogelijkheden om te eten zijn talrijk;
Je kan gaan eten in grote, luxe (en dus ook wat duurdere) restaurants of je bestelt iets bij een eetstalletje en eet dit op straat op. Er is een groot aanbod aan fruit.

Post
De post werkt snel en correct. Onze met luchtpost gestuurde kaarten arriveerden over het algemeen binnen één week.
Een postzegel voor een postkaartje naar Nederland kost 15 baht.
Verder hebben we een pakketje naar huis gestuurd. Het pakket woog 1,4 kilo en er waren drie mogelijkheden:

  • Versturen met de boot; aankomst binnen 2 maanden. Als bookpost 315 baht (het pakket moet dan wel open blijven) of 380 baht als gesloten pakket.
  • Versturen met economy air; aankomst binnen 1 maand. 538 baht (geen verschil tussen bookpost en gesloten pakketten)
  • Versturen met airmail; aankomst binnen 1 week. Als bookpost 746 baht (het pakket moet dan open blijven) of 1.046 baht als gesloten pakket.
Bangkok


* Hotels
Hotel First House
14/20-29 Petchburi 19 Road, Soi Juldis
Phyathai district
Rajthevee, Bangkok 10400
Telefoon: (662) 254-0300-13
Fax: (662) 254-3101
Internet: http://asiatravel.com/firsthouse
Email: firsthse@ksc.th.com
Dit middenklasse hotel boekten we voor 850 baht per nacht bij een travelagent op het vliegveld. De prijs is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet.
Mooie, ruime kamer met eigen badkamer met bad. Hele dag warm water, airco, TV, koelkast en gratis gebruik van een kluisje bij de balie.
Het hotel ligt centraal en op loopafstand van het World Trade Centre. Verlenging van dit hotel tegen dezelfde prijs was niet mogelijk. De laagste prijs die we in het hotel kregen aangeboden was 1.350 baht per nacht. Als we hadden willen verlengen, hadden we contact moeten opnemen met de travelagent op het vliegveld.


Hotel Sawasdee Khaosan Inn
18 Jakrapong Road, Taladyod
Phranakorn, Bangkok 10200
Telefoon: (662) 6294798 of 6294799 / reserveringsnummer: 0-2629-4799
Internet: www.sawasdee-hotels.com
Email: sawasdeehotel@yahoo.com
500 baht per nacht of 1.470 baht voor drie nachten als vooruit wordt betaald.
Dit hotel is onderdeel van de Sawasdee Resorts Group. Deze groep heeft veel hotels in of in de omgeving van Khaosan Road. Dit hotel is de laatste aanwinst van de groep (geopend december 2001).
Mooie kamer met eigen badkamer. Hele dag warm water, airco, TV en gratis gebruik van een kluisje bij de balie.
Het hotel beschikt ook over een groot en goed restaurant. De airportbus stopt voor de deur. Laundry service voor 30 baht per kilo.

UPDATE: in januari 2003 ontvingen wij het bericht dat er elke avond een disco wordt georganiseerd op het dakterras van het hotel. Het is niet nodig om het dakterras te bezoeken, op de kamers kan je ook "meegenieten" van de muziek.


* Eten en drinken
Bangkok heeft een enorm aanbod aan restaurants en alleen al in Khaosan Road zijn tientallen restaurants en eetstalletjes.
Het eten is goedkoop. Je eet voor zo'n 20 baht bij een eetstalletjes noodles met groenten. In de restaurants liggen de prijzen uiteraard iets hoger, maar duur is het nog steeds niet. Voor zo'n 150 baht heb je een goede en lekkere maaltijd (Thais of westers).
Ook fruitstalletjes vind je overal. Een kwart ananas of een kwart watermeloen (gesneden en met een prikker) koop je op straat voor 10 Baht.
Restaurant La Casa in Khaosan Road (een Italiaans restaurant) heeft heerlijke uiensoep en pizza's!

Flessen drinkwater zijn overal verkrijgbaar en kosten ongeveer 12 baht. Een colaatje heb je voor gemiddeld 15 baht.

In Khaosan Road bevinden zich diverse supermarkten, waarvan '7 Eleven' 24 uur per dag gedurende 7 dagen per week geopend is.

* Vervoer
Toen wij vanuit India in Bangkok arriveerden, hebben wij op het vliegveld een prepaid taxi genomen. De taxibalie bevindt zich aan de linkerzijde van de aankomsthal. Volg de borden op het vliegveld. Buiten bevindt zich een klein hokje waar je een taxiticket kan regelen. De baliemedewerkster schrijft de bestemming en de prijs op een ticket en dat geef je aan één van de vele taxichauffeurs. Je betaalt de aangegeven prijs na aankomst. De ritprijs is afhankelijk van de bestemming. Wij betaalden 300 baht voor een rit naar ons het hotel (omgeving WTC) en de eventuele tol voor het gebruik van de expressway is inclusief.

De tweede keer hebben wij de airportbus naar Khaosan Road genomen. Dit kost 100 baht per persoon. Volg ook hiervoor de borden op het vliegveld. Buiten bevindt zich een klein hokje waar je de busticket moet kopen. Bus A2 stopt op de hoek van Khaosan Road, direct voor Hotel Sawasdee Khaosan Inn (aanbevolen!). De bus rijdt van 6.00 uur 's morgens tot 1.00 uur 's nachts.
Je kan deze bus ook weer terug naar het vliegveld nemen. De prijs en de vertrekhalte is hetzelfde. Het is echter goedkoper om voor de terugreis naar het vliegveld een plaats in een minibusje te boeken bij één van de vele reisbureautjes in Khaosan Road. Kosten: Circa 60 baht per persoon als je tenminste niet midden in de nacht wil vertrekken.

In Bangkok hebben we ons voornamelijk verplaatst met de locale bussen, expressboten en de skytrain. Het is goedkoper, gemakkelijk en gezonder dan het gebruik van de bekende tuk-tuks.
In Bangkok rijden bussen met airconditioning, bussen zonder airconditioning en minibussen met airconditioning. Ze rijden vaak dezelfde routes (en hebben dus dezelfde nummers) zodat je kan kiezen wat voor soort bus je neemt. Het is handig om Bangkok's Map for travel en shopping te kopen. Hierop worden de routes van alle buslijnen aangegeven. De map is voor 100 baht in boekwinkels en supermarkten te koop.
De ritprijs is afhankelijk van de bestemming. Voor bussen met airconditioning betaal je 8 - 18 baht. Voor een minibus betaal je een standaard tarief van 25 baht. Voor minibussen geldt wel dat ze niet meer stoppen als alle plaatsen bezet zijn. Voor "gewone" bussen zonder airconditioning betaal je over het algemeen 5 baht. De conducteur komt vanzelf naar je toe om je een kaartje te verkopen.

Witte expresboten (met een rode baan) varen over de Chao Phraya rivier. Bij de toeristeninformatie kan je een kaart krijgen waarop alle aanlegsteigers en routes zijn weergegeven. De dienst vaart van 6.00-18.00 uur. Het tarief is 5-10 baht, afhankelijk van de afstand. Ook hier komt de conducteur vanzelf naar je toe om je een kaartje te verkopen.
Dan zijn er nog de veerponten die op tientallen punten de rivier oversteken. De overtocht kost over het algemeen maar een paar baht.

De skytrain is vergelijkbaar met een bovengrondse metro met airconditioning. Er zijn twee lijnen: de Mo Chit (North-eastern Bus terminal)-On nut route die Sukhumwit Road volgt en de National Stadium-Saphan Taksin route die Silom Road passeert. De lijnen kruisen elkaar bij Siam Center en daar kan je dus overstappen. Ook van deze routes is een prima kaart te verkrijgen bij de toeristeninformatie.
Bij het eindpunt Saphan Taksin bevindt zich ook een halte van de expresboot (Tha Sa Thon). De ritprijs is afhankelijk van de bestemming. Men werkt met zônes en je betaalt tussen de 10-40 baht (voor de rit van Saphan Taksin naar Siam betaal je bijvoorbeeld 25 baht per persoon). De skytrain rijdt om de vijf minuten van 6.00-24.00 uur.

* Bezienswaardigheden / vertier
In Bangkok is voor iedereen wat te doen. Naast de bezienswaardigheden, de musea, theater-, muziek- en dansvoorstellingen kan je ook ontelbare restaurants, bars, bioscopen en nachtclubs bezoeken.

Wij bezochten een aantal winkelcentra. De mooiste en/of beste waren:

  • World Trade Centre (WTC) aan Ratchadamri Road. Acht verdiepingen met mooie winkels met dure merken. Op de bovenste verdieping is een echte schaatsbaan gevestigd. Verder herbergt het WTC het Major Cineplex, een bioscoop met tien bioscoopzalen.
  • Phanthip Plaza aan Phetburi Road. Vier verdieping met computerapparatuur, software, films (dvd en vcd) en muziekcd's.
  • Mahboonkrong (MBK) Shopping Center aan de Thanon Phra Ram 1 is goedkoop. Je vind er veel kleine marktkraampjes die van alles verkopen. Zoek je een mobiele telefoon of een walkman of cd-speler? Ga hier dan heen!

Bioscoop; wij ging naar het Major Cineplex, een zeer comfortabele bioscoop. Een kaartje kost 120 baht per persoon.
Wat Arun
; Tempel van de dageraad. Neem de expresboot naar de Tha Tien Pier (8 baht per persoon vanaf de Tha Phra Athit Pier) en stap daar over op een veerpont om aan de overkant van de rivier te komen (2 baht per persoon). De entreeprijs voor Wat Arun is 20 baht per persoon.
Chinatown; Wandel door de smalle straatjes met winkeltjes met curiosa, juweliers en Chinese tempels. Neem de expressboot naar de Tha Ratchawong Pier en loop daar direct Chinatown in.
Grand Palace met de Wat Phra Kaeo; Mooi complex dat je absoluut gezien moet hebben als je in Bangkok bent. Toegangsprijs is 200 baht per persoon. Let wel op je kleding;
Vrouwen en mannen in korte broeken en in shirts zonder mouwen worden niet toegelaten. Je kan bij de ingang kleding lenen, maar je moet dan wel je paspoort kunnen overleggen.

In de omgeving van Bangkok:
Damnoen Saduak; bekend om de drijvende markt die hier dagelijks wordt gehouden. Wij boekten een excursie bij Dio Tour in Khaosan Road voor 180 baht per persoon. Op de drijvende markt kan je met vier andere personen een "rondvaartbootje" boeken voor 100 baht per persoon. Je vaart dan een half uur tussen de bootjes door. Je vertrekt om 8.00 uur en je bent rond 13.00 uur weer in Bangkok terug. We hebben gehoord dat je ook heel gemakkelijk met het openbaar vervoer naar Damnoen Saduak kan gaan. Wij vonden dat we te weinig tijd op de drijvende markt hadden en dat we te veel tijd hebben besteed aan het bezoeken van een kokosnotenplantage en een houtsnijwerkplaats (hadden we niet om gevraagd).


* Geld
In Khaosan Road bevindt zich een zeer drukbezochte geldautomaat waar je met je Mastercard en/of Visacard Thaise baht kan pinnen. Verder is er een geldwisselkantoortje waar je vreemde valuta en travellers cheques kan wisselen..

* Post en internet
Het hoofdpostkantoor bevindt zich aan de Thanon Charoen Krung en is gemakkelijk te bereiken met de expresboot. Uitstappen bij de Tha Oriental Pier of de Tha Si Phraya Pier. Het postkantoor is geopend van 8.00 uur tot 20.00 uur op werkdagen en in het weekend van 8.00 uur tot 13.00 uur.
Het postkantoor heeft een zeer effectieve verpakkingsafdeling. Voor 13 baht pakken ze je spullen netjes in. Je hoeft dan zelf geen doos en tape te kopen en je hoeft zelf ook niet te fröbelen. De verpakkingsafdeling sluit tussen 12.00 uur en 14.00 uur en in het weekend om 12.00 uur.
Wij hebben 2 pakketjes uit Nederland ontvangen. Elke pakket of brief die je ontvangt via de poste restante kost 2 baht. De pakketjes waren 8 dagen na verzending in Bangkok gearriveerd.

In Bangkok kan je overal internetten. De prijzen variëren van 30-45 baht per uur. Als je slechts een gedeelte van een uur gebruik wil maken van internet, dan betaal je over het algemeen 1 baht per minuut..


Onze mobiele telefoon met KPN-abonnement konden we in Bangkok zonder problemen gebruiken.

Voor meer informatie zie verslag 35 - Bangkok, verslag 37 - Bangkok (2), verslag 38 - Damnoen Saduak en verslag 80 - Songkranfestival

 

Ko Samet


* Hotel
De meeste hotels op Ko Samet zijn kleine houten bungalows. Over het algemeen heb je geen warm water en alleen gedurende enkele uren in de avond elektriciteit. Let er ook op dat Ko Samet net voor volle maan volstroomt met feestbeesten die de full moon-party's op het eiland komen bezoeken. Ze hebben vaak al gereserveerd en op deze dagen heb je dus grote kans dat je geen accommodatie kan vinden, danwel dat je je hotel moet verlaten.

Hotel Silver Sand
92 Moo 4 Ao Phai Beach
Island Ko Samet
Telefoon: 01-6644618 / 01-2185195 / 01-9965720
400 baht per nacht.
Bungalow met eigen badkamer (koud water), veranda, fan en 24 uur per dag elektriciteit. Wel een zeer slecht doorgezakte matras. Laundry service is aanwezig. Het hotel ligt direct aan het prachtige witte zandstrandje van Ao Phai. Het hotel heeft verder een groot openlucht restaurant met goed en lekker eten. Op het strand worden strandstoelen en parasols verhuurd.

* Restaurants
Op Ko Samet zijn ontzettend veel restaurantjes te vinden.

* Vervoer
Bij
Dio Tour in Khaosan Road hebben tickets gekocht voor een rit met een minibusje naar Ko Samet. Kosten: 300 baht per persoon voor een retourtje (of 170 baht per persoon voor een enkeltje) inclusief de pont van Ban Phe naar Ko Samet. De rit naar Ban Phe duurt ongeveer 4 uur en de boottocht duurt 30 minuten.
Op het eiland zijn alleen zandwegen. Er rijden alleen pickup trucks. Men brengt je voor 20 baht per persoon naar Ao Phai Beach, mits de laadbak wel vol zit.
Een enkeltje voor de veerboot kost 50 baht per persoon.

* Bezienswaardigheden / vertier
De entreeprijs voor Ko Samet (nationaal park) is 200 baht per persoon.
Op Ko Samet kan je snorkeltochten en boottochten boeken. Maar vooral kan je er genieten van zon, zee en strand. De bars zijn tot vroeg in de morgen geopend.

Het huren van een brommer kost gemiddeld 100 baht per uur.

* Internet
Op Ko Samet is het alleen mogelijk om te internetten via een satellietverbinding. Bij het postkantoor kan je een prepaid card kopen voor 120 baht. Met deze kaart kan je maximaal 15 minuten internetten. De PC is zo geïnstalleerd dat je niet offline kan werken. Het schrijven van mailtjes met een openstaande satellietverbinding en wegtikkende bahts is dan wel erg prijzig.
Als je het internetten echt niet kan laten, is het goedkoper om terug te varen naar Ban Phe om daar in een winkeltje te internetten voor 1 baht per minuut. De boottocht kost 50 baht enkele reis. Een uurtje internetten is dan goedkoper dan de 480 baht die je op Ko Samet zou moeten betalen voor hetzelfde uurtje.

Onze mobiele telefoon met KPN-abonnement werkt alleen aan de noordzijde van het eiland. Op Ao Phai Beach hebben we geen provider.

Voor meer informatie zie verslag 36 - Ko Samet

Chiang Mai


* Hotel
Top North Guesthouse
15 Moon Muang Road
Soi 2, A. Muang
Chiang Mai
Telefoon: 053-278900 of 278684
Fax: 053-278485
Voor reserveringen: 02-2522967 of 2518448 (Bangkok)
500 baht per nacht voor een kamer met airco. Er zijn ook goedkopere kamers van 300 baht per nacht voor een kamer met fan en 400 baht per nacht voor een kamer met fan en televisie.
Grote kamer met eigen badkamer, airco, televisie en (vieze) koelkast. De kamers zijn wel wat verouderd, maar zijn desalniettemin prima om in te slapen. Het guesthouse beschikt over een prima zwembad met ligstoelen! Er is een Laundry service, restaurant, travel agent en je kan er internetten. Het guesthouse ligt zo'n 15 minuten lopen vanaf de nightmarket.

* Restaurants
Chiang Mai heeft een enorm aanbod aan restaurants.
Het Pum Pui Italian Restaurant (naast het guesthouse) heeft een Italiaanse eigenaar en dat is zeker te merken aan de kwaliteit van het eten. Heerlijke pizza's en pasta's! Aanbevolen.
Op de nightmarket bevindt zich het Galare Food Centre. Hier zijn allemaal kleine stalletjes in de openlucht waar je Chinees en Thais eten kan kopen. Spotgoedkoop en lekker. Tijdens het eten kan je gratis naar Thaise klassieke dansen kijken.
In het Art Café serveren ze voedsel vanuit de hele wereld, van Thais tot Mexicaans. Ze hebben er ook heerlijke (warme) appeltaart en fruitshakes.

* Vervoer
Het vliegveld ligt slechts 3 kilometer buiten de stad en een tuk tuk vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad kost 60 baht. Een taxi heb je voor 100 baht.
Het is mogelijk om vanuit Luang Prabang in Laos met Lao Aviation naar Chiang Mai te vliegen. Er is een vlucht op donderdag en zondag en een ticket kost 71 US$ per persoon als je de ticket rechtstreeks bij Lao Aviation koopt.

Er zijn diverse mogelijkheden om vanuit Chiang Mai naar Bangkok te gaan. Veel reizigers nemen de nachttrein. Afhankelijk van de klasse waarin je reist, betaal je tussen de 450 en 800 baht per persoon voor een enkele reis.
Een goedkoper alternatief is de nachtbus. Bij iedere travel agent in Chiang Mai kan je voor 500 baht een ticket kopen voor een VIP-bus. Je reist dan in een superdeluxe bus met comfortabele slaapstoelen en airco. Je krijgt een dekentje en een kussentje. De bus vertrekt om 18.30 uur en arriveert om 6.00 uur in Bangkok.
Om onderweg nog wat te kunnen zien, hebben wij tickets gekocht voor de dagbus. Je reist dan in dezelfde bus als de nachtbus. Als je de ticket bij een reisbureau koopt, betaal je gemiddeld 500 baht. Het is echter ook mogelijk de tickets op het busstation te kopen voor 430 baht. De prijs van de ticket is inclusief lunch en lekkere hapjes en drankjes onderweg. Je vertrekt om 7.30 uur en arriveert om circa 16.00 uur in Bangkok. Wij vonden het een prima manier om in Bangkok terug te komen.

* Bezienswaardigheden / vertier
Wij hebben niet veel in Chiang Mai gedaan omdat we een paar jaar geleden al in Chiang Mai zijn geweest. Toen vonden wij de Wat Phra Doi Suthep absoluut een bezoek waard. Ook de wereldberoemde nightmarket moet je niet overslaan als je in Chiang Mai bent.
Chiang Mai is verder beroemd om de kook-, taal- en massagecursussen die je hier kan doen.
Voor meer informatie over de bezienswaardigheden in (de omgeving van) Chiang Mai zie onder Rondreizen - Rondreis Thailand.

* Internet
In Chiang Mai kan je overal internetten. De prijs is gemiddeld 30 baht per uur. De verbinding is over het algemeen snel.

Onze mobiele telefoon met KPN-abonnement konden we in Chiang Mai zonder problemen gebruiken.

Voor meer informatie zie verslag 78 (Chiang Mai)

 

Koh Tao


* Hotel
Veel accommodatie op Koh Tao is alleen beschikbaar voor reizigers die een duikcursus (gaan) volgen. Als er kamers vrij zijn, worden ze verhuurd aan niet-duikers. Koh Tao Tropicana Resort is ook toegankelijk voor reizigers die niet (gaan) duiken.

Koh Tao Tropicana Resort
Chalokbankao Bay
Koh Tao, Suratthani
Telefoon: 077-456167 of 456304
300 baht per nacht.
Grote, lichte kamer in bungalow-stijl met eigen badkamer, fan en balkon. Het guesthouse heeft een mooie tuin en ligt direct aan het strand. Er is een restaurant. Van 6.00 uur 's morgens tot 18.00 uur 's avonds is er geen electriciteit.

* Restaurants
Op Koh Tao zijn een groot aantal (vis)restaurants te vinden. Het Buddha View Dive Resort organiseert iedere avond om 18.30 uur een grote barbecue. Je betaalt wat je eet.

* Vervoer
Het is mogelijk om bij één van de reisbureaus in Khaosan Road een busreis naar Koh Tao te boeken. Voor 350-400 baht reis je in een luxe bus met airco naar Chumphon. Vanuit Chumphon vaar je dan met een expressboat naar Ban Mae Hat op Koh Tao. Deze boottocht is bij de busticket inbegrepen. Je vertrekt om 18.30 uur vanaf Khaosan Road en je arriveert om ongeveer 1.30 uur in Chumphon. Je wordt daar opgewacht door een pick up-truck die je naar de pier van de expressboat brengt. Je kan daar dan nog een paar uurtjes slapen (op de grond) tot de boot om 7.00 uur naar Ban Mae Hat vertrekt om daar om 9.30 uur te arriveren.
De terugreis naar Bangkok kost 550 baht. Je vertrekt dan met de boot om 10.30 uur en je arriveert om circa 22.00 uur op Khaosan Road in Bangkok.

Op het eiland wordt het vervoer per pick up-truck geregeld. Voor een ritje van het hotel naar Ban Mae Hat betaal je 10 baht per persoon.

Vanuit Ban Mae Hat vertrekken er dagelijks boten naar Ko Samui en Ko Pha Ngan. De boot naar Ko Samui kost 280 baht, vertrekt om 9.30 uur en arriveert om 12.30 uur op Ko Samui. De boot naar Ko Pha Ngan kost 180 baht, vertrekt om 9.30 uur en arriveert op Ko Pha Ngan om 11.30 uur.

* Bezienswaardigheden / vertier
Koh Tao is met name bekend om zijn prachtige duiklocaties. Er zijn dan ook een groot aantal duikscholen op het eiland gevestigd. De meeste duikscholen bieden een Padi Open Water Course aan (4 dagen). . Verder geven de duikscholen korting op accommodatie als je een cursus boekt. Over het algemeen is dit 150 baht per nacht. Deze korting wordt verrekend met het lesgeld. Na de Padi Open Water Course kan je de Padi Advanced Open Water Course volgen (3 dagen). Als je de cursus bij dezelfde duikschool volgt krijg je 10% korting. Verder krijg je ook dan weer de korting van 150 baht per nacht voor de accommodatie die wordt verrekend met het lesgeld.

Ook als je niet duikt, kan je je prima vermaken op Koh Tao. Er zijn prachtige baaien met koraalstranden en het water is schitterend blauw. Je kan boottochten en snorkeltrips boeken. Voor de huur van snorkelspullen ben je 100 baht per dag kwijt.

* Internet
Op Koh Tao kan je overal internetten. De prijs is 1 tot 2 baht per minuut.

Onze mobiele telefoon met KPN-abonnement konden we op Koh Tao op bepaalde momenten zonder problemen gebruiken.

Voor meer informatie zie verslag 79 - Koh Tao

 

Duiken leer je op Koh Tao
(in Thailand)!

 

Ties en Shirley hebben hun droom verwezelijkt en verzorgen op het Thaise tropische eiland Koh Tao duikcursussen. Zij kunnen ook accomodatie voor je regelen. Een echte aanrader!