Print dit verslag
Verslag 91 - Singapore - Bangkok

Na de vermoeiende dag van gisteren in de dierentuin kan Leo even geen dieren meer zien. Het geplande bezoek aan het Jurong Bird Park schrappen we dan ook van het programma. Als alternatief bezoeken we een oud gedeelte van Singapore, Chinatown.

Typische Indiase beelden
Typische Indiase beelden

Met de bus reizen we naar Chinatown. Bij de Sri Mariammam Temple stappen we uit. Het is een beetje vreemd dat deze hindoetempel midden in Chinatown is gebouwd en niet in Little India (de Indiase wijk in Singapore) staat. Op de gopuram (toren) van de tempel zijn de voor ons zo herkenbare Zuid-Indiase beelden goed zichtbaar. Aangezien we al vele soortgelijke tempels in India hebben bezocht, slaan we een bezoek aan deze tempel over.
De Chinatown die we in Singapore aantreffen, is niet de Chinatown die we verwacht hebben. Alle huizen en winkeltjes zien er hier zeer gelikt uit. Alle gebouwen zijn gerestaureerd en in felle kleuren geverfd. Deze wijk is zeker niet vergelijkbaar met de Chinatowns in andere wereldsteden. We zullen deze wijk daarom maar beschouwen als een modern Chinatown....
Chinatown
Chinatown

De straatjes in Chinatown
De straatjes in Chinatown
We slenteren een paar uur door de smalle straatjes van Chinatown en gaan van het ene winkeltje naar het andere. 's Middags winkelen we nog wat in de grote winkelcentra aan Orchard Road en we genieten nog een nacht van het lekker zachte bed en de luxe kamer.
De volgende dag, het is zondag 12 mei, gaan we met de metro naar het vliegveld. We vliegen vandaag terug naar Bangkok. Bangkok is inmiddels ons "tweede thuis" geworden en in no time zitten we in ons vertrouwde hotel in Khaosan Road.

De volgende twee dagen besteden we weer aan de huishoudelijke beslommeringen zoals de was wegbrengen, de site bijwerken, foto's ontwikkelen, foto's op cd's zetten, pakketje naar Nederland versturen en de vliegtickets voor de vlucht naar Nieuw Zeeland en Australië ophalen. Op het postkantoor ligt weer een pakketje uit Nederland op ons te wachten: lekker dropjes eten en Nederlandse tijdschriften lezen. Wat een genot!
We kopen ook de vliegtickets voor de terugvlucht naar Nederland. Voor Leo is er nog geen plaats in het vliegtuig, maar hij wordt op een wachtlijst geplaatst. Volgens de travelagent krijgt Leo prioriteit omdat Roos wel een plaatsje in het vliegtuig heeft. Afwachten maar...
Op de laatste avond in Bangkok kopen we nog even snel warme kleding als lange broeken, truien en hemden met lange mouwen. Morgen vliegen we namelijk naar het veel koudere Nieuw Zeeland. Daar is inmiddels de winter begonnen.
Fotoserie 101
Achter de schermen
Volgende verslag