Oktober 2001 - Nepal (Wereldreis)
Kathmandu

We arriveren vanuit Tibet in Nepal en gelijk vallen we met onze neus in de boter. Het meerdaagse Dasain-festival, het belangrijkste feest van de hindoes, is namelijk aan de gang. In Kathmandu bezoeken we de meest interessantste en belangrijkste bezienswaardigheden zoals Durbar Square, Boudhanath Stupa, Pashupatinath en de apentempel Swayambhunath.

Er is weinig verandert ten opzichte van ons eerste bezoek aan Kathmandu in maart 2000.

 

Verslag 22

 

 

Verslag Nepal 2000

Bhaktapur Vanuit Kathmandu bezoeken we op één dag de oude steden Kirtipur en Bhaktapur. Een groter contrast is bijna niet mogelijk.
Verslag 23
Neushoorn in Chitwan National Park Vanuit Kathmandu reizen we met de bus naar het Royal Chitwan National Park.
Verslag 24
Pokhara Vanuit Chitwan NP reizen we verder naar Pokhara. Dit dorpje ligt in een prachtig gebied aan een groot meer en is, na Kathmandu, de grootste toeristische trekpleister van Nepal. Deze weelderige streek wordt omgeven door enkele van 's werelds hoogste bergtoppen: Dhaula-giri, het Annapurna-massief, Manaslu, Himalchuli en de spectaculaire grillige piek van de Machhapuchare.
Verslag 25
Maart 2000 - Rondreis India - Nepal

We zijn gewaarschuwd. India, waar gekte, drukte, lawaai en viezigheid samengaan met natuurschoon, mooie steden en prachtige mensen. Vandaag gaan we erheen. We hebben de 28-daagse India/Nepal-reis geboekt bij Ashraf Reizen/Koning Aap. Met onze rugzakken zullen we met het openbaar vervoer een rondreis maken door de deelstaten Rajasthan en Uttar Pradesh in India en een bezoek brengen aan Pokhara en Kathmandu in Nepal

 

Verslag India

Verslag Nepal