Print dit verslag
Verslag 53 - Bagan en omgeving
Bootje gehuurd
Bootje gehuurd

Voor vandaag heeft Myint ons aangeraden om een boottocht naar een tempel aan de andere kant van de rivier te maken. We besluiten te gaan. Myint zet ons bij de rivier af en we regelen een boot. We spreken met Myint af dat hij ons om 14.00 uur weer zal ophalen. In de tussentijd gaat hij proberen of iemand zijn auto kan repareren want het is toch wel lastig om ieder uur te moeten stoppen om 3 liter water over je motor te moeten gooien om hem af te koelen.

Met de boot varen we drie kwartier stroomopwaarts. Bij een klein dorpje worden we afgezet. In de verte zien we het doel van de reis al liggen; Een tempel op een berg. In het dorp staan er een aantal pick-ups klaar om ons naar boven te rijden. Ze vragen echter een belachelijke prijs voor het korte tripje. Er zijn nu helaas geen andere toeristen waarmee we de pickup kunnen delen en we besluiten ons niet naar boven te laten rijden. Laten we eerst maar eens een rondje door het dorp gaan lopen. De prijs wil nog wel eens dalen als je wegloopt, maar helaas is dat nu niet het geval.

 

Het blijkt dat men hier in het dorp nog niet gewend is aan toeristen. Kinderen lopen huilend weg en iedereen komt kijken wat die langneuzen komen doen. Een oude vrouw heeft een dikke sigaar in haar mond en zit stilletjes te genieten. We hebben ons voorgenomen dat we niet zouden betalen voor het maken van foto's, maar voor deze vrouw maken we een uitzondering. Het levert een paar leuke plaatjes op.

Genietend van een sigaartje
Genietend van een sigaartje

Help... langneuzen!
Help... langneuzen!

Als we teruglopen, zien we dat de pick-ups nog steeds staan te wachten op passagiers. Er komt toevallig een groep toeristen aan en we vragen of we met ze mee naar boven mogen. Dat mag best, maar helaas is er geen plaats meer. De overvolle pickup rijdt dus zonder ons naar boven. We hebben geen zin om te wachten op de volgende toeristen en besluiten terug te varen naar Bagan. De tempel zullen we nog wel een goed vanaf de boot bekijken.

 

 

De rest van de middag besteden we lekker luierend op onze kamer. We proberen de "little swimmingpool" maar eens uit. Aan het eind van de middag rijden we nog een rondje op zoek naar mooie Kodakmomenten. Gisteren zijn we bij de Shwezigon Paya geweest en de gangen die naar dit klooster leiden, lijken ons wel mooie Kodakmomenten op te kunnen leveren. Myint rijdt ons er dus weer heen en inderdaad, het licht van de ondergaande zon valt heel mooi tussen de pilaren van de galerij door. We hebben geluk.... Er komen twee jonge monniken aangelopen en ze zijn bereid voor ons te poseren.

 

Jonge monniken bij de Shwezigon Paya
Jonge monniken bij de Shwezigon Paya

We lopen nog tussen een aantal andere pagodes door en overal worden we aangesproken door verkopers van van alles en nog wat. De t-shirts met het Birmese alfabet vinden we wel leuk en bijna kopen we er een. Het Birmese alfabet ziet er namelijk wel grappig uit; Het alfabet bestaat uit 33 letters en ze zijn allemaal opgebouwd uit kleine cirkels. Zo hebben we het nog niet eerder gezien.Het birmese alfabet

Geitenhoedster tussen de pagodes
Geitenhoedster tussen de pagodes

's Avonds bekijken we vor de laatste keer de zonsondergang in Bagan vanaf de Bupaya Pagode aan de rivier. Deze pagode zou de oudste pagode in Bagan zijn. De pagode zakte echter tijdens de aardbeving van 1975 in de rivier, maar is inmiddels volledig herbouwd.

Fotoserie 60
Achter de schermen
Volgende verslag