Tijdens onze wereldreis zijn we op 7 januari 2002 vanuit Bangkok (Thailand) naar Yangon in Myanmar gevlogen met Thai Airways International. We hebben lang getwijfeld of we dit land wel moesten bezoeken. Myanmar heeft namelijk een militaire dictatuur die een verschrikkelijke staat van dienst heeft op het gebied van de mensenrechten.

In de prachtige Shwedagon pagode raken we in gesprek met Leonard en Usha. We besluiten gezamenlijk een minibus met chauffeur te huren voor een rondreis van 14 dagen door Myanmar.

In twee weken hebben we ruim 2.600 km afgelegd door het land van de duizenden pagoda's, ossenkarren en vriendelijke mensen.
Vanuit Yangon reisden we naar Bago, Kyaitiyo, Kalaw, Inle Lake, Mandalay, Mingun, Pyin Oo Lwin, Bagan, Pyay en weer terug naar Yangon.

Klik op de bovenstaande link Verslagen voor het eerste reisverslag Myanmar. Achter de link Tips een overzicht van de door ons bezochte hotels, bezienswaardigheden, prijzen en andere handige informatie.

Vanuit Yangon zijn we teruggevlogen naar Bangkok om het vervolg van de reis uit te stippelen, de visa te regelen voor Cambodja, Vietnam en Laos en uiteraard om de site bij te werken.