Fotoseries Laos - maart 2002
Op 11 maart vliegen we naar Vientiane in Laos. Vientiane heeft geen spectaculaire bezienswaardigheden, maar we brengen een bezoek aan de Pratuxai (de Laotiaanse Arc de Triomphe) en de Pha That Luang, het nationale monument van Laos.
Fotoserie 83
Onderweg naar Vang Vieng nemen we een kijkje bij Ang Nam Ngum, een groot kunstmatig meer. Van Vang Vieng hadden we ons een andere voorstelling gemaakt en we reizen de volgende dag direct door naar Luang Prabang. In de bus zit naast Leo een meisje dat laat zien hoeveel rijst ze vanmorgen heeft gegeten.
Fotoserie 84
We bezoeken de vele tempels in Luang Prabang en maken een boottocht over de Mekong rivier. We brengen onder andere een bezoek aan Ban Xang Hai, het dorp waar de bevolking leeft van het (illegaal) stoken van Lao Lao. Verder ontbreekt een bezoek aan de Pak Ou Grotten, een boeddhistisch heiligdom niet.
Fotoserie 85
Fotoserie 86
We klimmen en klauteren langs de Kuang Si waterval naar boven en nemen een kijkje in het voormalige Koninklijke Paleis in Luang Prabang. 's Ochtends gaan we vroeg ons bed uit om te zien hoe honderden monniken hun maaltje voor die dag bij elkaar bedelen.
Fotoserie 87
Fotoserie 88