Print dit verslag
Verslag 84 - Op zoek naar dolfijnen
Zonsopkomst in Lovina Beach
Zonsopkomst in Lovina Beach

Vandaag loopt om 5.30 uur de wekker af. Wat is dat vroeg! Toch staan we snel naast ons bed en na een snelle douche staan we om 6.00 uur voor het hotel op het strand. We gaan op zoek naar dolfijnen! In de rode ochtendgloed komt een klein bootje aangevaren. Het is de schipper die ons vandaag achter de dolfijnen aan zal varen. Het bootje lijkt wel een uitgeholde boomstam en het bootje is ook net zo smal als een boomstam. Gelukkig zitten er aan beide zijden twee grote drijvers zodat het bootje toch nog stabiel op het water ligt.
Door het water lopen we naar het bootje en stappen in. We moeten achter elkaar op de bodem van de boot zitten. De schipper start een klein motortje en de vaartocht begint. Voor de kust van Lovina ligt een koraalrif en vanuit de boot hebben we door het kristalheldere water zicht op het koraal en zien we regelmatig gekleurde vissen zwemmen en grote blauwe zeesterren liggen. De zon komt langzaam van achter de bergen op en dit geeft een prachtige rode gloed aan de hemel.

Na een kwartiertje varen krijgen we gezelschap van enkele andere bootjes. Iedereen zit gespannen over het wateroppervlak te turen in de hoop dat er een groepje dolfijnen opduikt en na tien minuten is het eindelijk zover. De eerste dolfijnen worden gespot. Het is een kleine groep en ze komen regelmatig boven water om adem te halen. Alle bootjes zetten koers naar de dolfijnen. Op enkele meters afstand kunnen we zien dat de dolfijnen zich op een sierlijke manier door het water bewegen. Als er echter te veel bootjes achter de groep aanvaren, duiken de dolfijnen onder en zijn ze verdwenen. Al snel wordt de tweede groep dolfijnen gesignaleerd. Weer varen alle bootjes in de richting van de groep. Gelukkig zetten de schippers nu de motoren van hun bootjes uit zodat de dolfijnen niet bang zijn en langer aan het oppervlak en in de buurt van de boot blijven.

Er komen steeds meer bootjes aangevaren en uiteindelijk zijn er 15 bootjes die achter de dolfijnen aanjagen. Het lijkt wel of het jachtseizoen is geopend. Telkens als er een groep dolfijnen wordt gesignaleerd, probeert elke schipper zo dicht mogelijk bij de groep te komen en daar ook als eerste te arriveren. Hierdoor verdwijnen de dolfijnen weer snel onder water om op een onverwachte plaats weer op te duiken. Zo varen we een tijdje heen en weer.
Dolfijnen
Dolfijnen

Onze schipper is uiteindelijk de slimste (of heeft hij geen zin meer?). Hij zet de motor uit en laat zijn collega's achter elkaar aanjagen. We dobberen wat rond en uiteindelijk wordt ons geduld beloond. Op een paar meter afstand van de onze boot zwemt een groepje dolfijnen rustig voorbij. We hebben er een mooi uitzicht op en als de andere bootjes arriveren, zijn de dolfijnen al weer vertrokken.

Ruim twee uur later legt onze boot weer aan bij het hotel. De ontbijttafel is al gedekt en we kunnen zo aanschuiven. Na het ontbijt kruipen we terug in bed en slapen tot 12.00 uur. De rest van de dag vertoeven we aan het rand van het zwembad. Een dagje relaxen. 's Avonds eten we in Lovina Beach. Leo bestelt een heerlijke Indonesisch visgerecht; In een bananenblad zijn verschillende soorten vis in een heerlijke saus gestoofd. Wat is dat reizen (lees eten) toch heerlijk.

Fotoserie 95
Achter de schermen
Volgende verslag