Fotoseries Indonesië - april/mei 2002
Op 17 april - de verjaardag van Roos - vliegen we via Singapore naar Denpasar op Bali. We huren er een auto en maken al direct kennis met corrupte praktijken. We bezoeken het Taman Burung Bali Bird Park in Batubulan, het kunstenaarsdorp Ubud en de terrasrijstvelden bij Tegallalang.
Fotoserie 92
Op weg naar Lovina Beach aan de noordkust van Bali bezoeken we de koninklijke tempel, de Pura Taman Ayun in Mengwi. 's Avonds komen we via een omweg in één van de duurste kamers van Hotel Padma terecht. Dat is vervelend ;-)
Fotoserie 93
Vandaag rijden we een rondje door het binnenland van Bali. We brengen een bezoek aan de Gitgit Waterval, rijden langs het Bratanmeer en zien de vele kleuren groen van de rijstterrassen in Jatiluwih. 's Avonds wonen we in één van de luxe hotels in Lovina Beach een dansvoorstelling bij.
Fotoserie 94
Vroeg uit de veren want we gaan op zoek naar dolfijnen.
Fotoserie 95
We verlaten Lovina Beach en bezoeken de Nederlander W.O.J. Nieuwenkamp op zijn fiets in de tempel in Kubutambahan, rijden rond in de krater van de zeer actieve Gunung Batur, betreden de heiligste plek op Bali (de Mothertemple in Besakih) en arriveren tegen de avond in het door toeristen weinig bezochte plaatsje Amed.
Fotoserie 96
Leo maakt twee duiken voor de kust van Tulabem: Eén duik vanaf het strand en een wrakduik op de 'US-liberty'. 's Middags snorkelen we in de beschermde baai voor de kust van Amed. Het is alsof we in een aquarium zwemmen. Ook op de ochtend van de 25e snorkelen we nog een paar uurtjes om 's middags terug te rijen naar Kuta Beach. We moeten de huurauto weer inleveren.
Fotoserie 97
Vanuit Padang Bai steken we met de slowboat de Straat van Lombok over naar Lembar op Lombok. We relaxen een paar dagen aan het zwembad van ons hotel in Senggigi. Vervolgens nemen we de boot naar Gili Trawangan. Daar komen we tijdens het snorkelen oog in oog te liggen met een reusachtige haai en een schildpad! Onze dag kan niet meer stuk.
Fotoserie 98
We verlaten Gili Trawangan en gaan op weg naar Labuanbajo op Flores, waar we morgen aan het eind van de middag hopen te arriveren. Het loopt allemaal wat anders. Met 45 Euro minder op zak arriveren we de volgende dag in... Denpasar. Het is bijna hetzelfde als de route Amsterdam - Rotterdam via Rome.
Sorry, geen fotoserie