Fotoseries Zuid India - september/oktober 2001
Vanuit Kathmandu vliegen we naar Bangalore (Zuid-India). Een hernieuwde kennismaking met India. In de moderne stad Bangalore bezoeken we de bioscoop en merken we dat het reserveren van een treinkaartje een hele sport is.
Fotoserie 31
Met de trein naar Mysore. We bezoeken tijdens het Dewali-festival de dierentuin en het Mysore palace. De volgende dag een uitstapje naar Chamundi Hill om de Sri Chamundeswari Temple te bezoeken en de lange trap naar beneden te nemen.
Fotoserie 31b
Vanuit Mysore reizen we met de trein door naar Hassan., een goede uitvalbasis voor een bezoek aan de Hoysaleswara temple in Halebid en de Channekeshava temple in Belur.
Fotoserie 32
Vanuit Mangalore reizen we de volgende dag direct door naar Colva in de provincie Goa. We verblijven bijna 2 weken in een hotel aan een tropisch strand. Wuivende palmbomen, een wit zandstrand, lekker warm zeewater, een brandende zon, leuke strandtentjes met heerlijk eten. We bezoeken onder andere de vlooienmarkt in Anjuna en huren voor een dag een scooter. 's Avonds genieten we van de ondergaande zon onder het genot van een (vruchten)cocktail en vers geroosterde vis.
Fotoserie 33
Fotoserie 34
Fotoserie 35
Na een lange treinreis komen we aan in Ernakulam-Cochin. In Fort Cochin is een enorme hoeveelheid aan historische overblijfselen te vinden. Van oudsher werden hier namelijk al kooplieden uit alle windstreken van de wereld aangetrokken om handel te komen drijven, inclusief de Nederlanders.
Fotoserie 36
Fotoserie 37
Alleppey - Varkala via de backwaters. Een hele dag genieten we vanaf de boot van het leven dat langs de oevers aan ons voorbij glijdt. Soms varen we door dicht begroeide jungle en op andere plekken is de strook land tussen de zee en de backwaters maar een paar meter breed en kan je de golven van de zee zien. In de badplaats Varkala genieten we van enkele dagen rust. Vanaf ons terras hebben we tussen de palmbomen door uitzicht op de zee.
Fotoserie 38
Fotoserie 39

Fotoserie 40
Kanniyakumari is het zuidelijkste puntje van India en hier komen de Arabische Zee, de Golf van Bengalen en de Indische Oceaan samen. Kanniyakumari is voor de hindoes een belangrijke pelgrimsplaats en van belangrijke spirituele betekenis.
Fotoserie 41
Madurai is een stoffige, maar levendige, typische Indiase stad. De stad is één grote bazaar, volgepakt met winkels, straatkraampjes en restaurants. De stad is ook één van de oudste tempelsteden van India. Hier bevindt zich namelijk de Sri Meenakshi-tempel.
Fotoserie 42
We willen de kerstdagen niet in India doorbrengen en moeten - eigenlijk noodgedwongen - snel naar Thailand vliegen. Halsoverkop reizen we naar Chennai waar we de laatste middag in de stromende regen twee uur wachten op een bus die maar niet komt.
Fotoserie 43