Fotoseries China - september/oktober 2001
Enkele jaren geleden waren we ook in Beijng en bezochten toen alle bezienswaardigheden. Tijdens deze reis huurden we een fiets en fietsten we onder andere naar de De verboden stad, het Plein van de Hemelse Vrede, en Lamatempel en bekijken het dagelijkse actieve leven van de sprorieve Chinezen in de diverse stadsparken.
Fotoserie 04
Fotoserie 05
Fotoserie 06
Fotoserie 07
Fotoserie 08
We wandelen vandaag enkele uren over de Chinese muur van Jinshanling naar Simatai. Een zware, maar mooie wandeling.
Fotoserie 09
Laatste dag Beijing en met de nachttrein naar Xi'an.
Fotoserie 10
Twee dagen slenteren door de straten van Xi'an op zoek naar leuke plekjes. Het Terracotta leger slaan we deze keer over.
Fotoserie 11
Van Xi'an reizen we met de nachtrein naar Lanzhou, waar we direct in de bus stappen op weg naar Xiahe. Hier is het grootste Tibetaanse klooster buiten Tibet gevestigd, het Labrangklooster.
Fotoserie 12
We verblijven drie dagen en Xiahe en vervelen ons geen moment. Genieten van het mooie Labrangklooster, de vele monniken en vele fotogenieke pelgrims. Sommige hebben nog nooit een camera gezien en zijn erg verrast als ze zichzelf terug kunnen zien op het scherm van de digitale camera.
Fotoserie 13
Fotoserie 14
Vandaag starten we met een tweedaagse busrit door de uitgestrekte en onherbergzame, maar indrukwekkende graslanden naar Songpan.
Fotoserie 15
Fotoserie 16
Songpan is een prachtig oud stadje dat ommuurd is. De weinige toeristen komen naar Songpan omdat je hier prachtige meerdaagse trekkings kan maken, zowel te voet als te paard. Ook voor ons staat er een trekking op het programma (die we helaas moeten afbreken).
Fotoserie 17
Vanaf Songpan reizen we met een locale bus naar Chengdu waar we het reuzenpanda-reservaat bezoeken. In Leshan bekijken we ook het grootste Boeddhabeeld ter wereld.
Fotoserie 18