Verslag 10 - Naar Thailand
Print dit verslag

Vanuit Langkawi varen we terug naar het vasteland. Vandaag verlaten we Maleisië en varen we naar Saton in Thailand. De tocht zal ongeveer één uur duren. Op de boot komt een mannetje met een dikke portefeuille langs. Hij blijkt de moneychanger te zijn. Hij geeft een redelijke koers en we wisselen ons restant aan ringgits en wat euro's om in Thaise bath.

Op de pier in Saton worden we welkom geheten door een erg drukke Thaise gids, Angela. De Thaise grensformaliteiten duren vrij lang omdat er maar één van de douaniers aan het werk is (de overige twee staan toe te kijken). In de aankomsthal moeten we nog even wachten op de bus. Als de bus vertrekt naar Hat Yai steekt Angela van wal. Ze ratelt aan een stuk door. Wat is dat mens druk zeg... Dat belooft wat.

Rond het middaguur arriveren we in het JB Hotel in Hat Yai. De kamers worden direct verdeeld. De lobby van het hotel ziet er fraai uit, maar als we de kamer zien, valt het erg tegen. Het is een gedateerde kamer die erg muf ruikt. We overwegen nog even een andere kamer te vragen, maar laten het er toch maar bij zitten. We slapen hier immers maar voor één nacht. We troosten ons met de gedachte dat tijdens de reis niet alle hotels kwalitatief even goed kunnen zijn. Er moet er één de slechtste zijn. Overigens waren wij de laatste groep van Fox Reizen die hier overnacht heeft. Bij de volgende reizen is Hat Yai uit het programma geschrapt en reizen ze gelijk naar Krabi.

Als lunch krijgen we een werkelijk fantastisch buffet aangeboden. Er worden zelfs verschillende smaken ijs en vers fruit geserveerd. Na een douche gaan we met de groep mee naar het centrum van Hat Yai. We zitten met zes personen achter in een bemo (een kleine pick-up). De bemo scheurt door het drukke verkeer en door de smalle straatjes en steegjes. Als er een jongen op een brommer achter de bemo komt rijden, beginnen Paul en Leo opeens te schreeuwen. De dames in de Bemo en de jongen kijken verschrikt op. Wat is er aan de hand? Er blijkt niets aan de hand te zijn. De jongen blijkt alleen maar een shirt van Feyenoord te dragen...

Het centrum van Hat Yai bestaat uit veel shoppingmalls en marktkramen. Er heerst hier een hele andere sfeer dan in Maleisië; een typisch ontspannen Thaise sfeer die we maar al te goed kennen van onze wereldreis. Geen gesluierde vrouwen meer, maar moderne, knappe Thaise dames.

Na een uurtje houden we het shoppen voor gezien. Met een bemo gaan we terug naar het hotel. Voor 's avonds hebben we bij onze gids een optioneel diner geboekt. Waarom we dit diner konden boeken, zal altijd een raadsel blijven. In het centrum zijn namelijk genoeg leuke restaurants. Nu zaten we als enige groep te eten in het grote restaurant van het hotel. De boel werd nog wel opgevrolijkt door een band die goede muziek speelde en we kregen een vastgesteld menu met typisch Thaise gerechten.
Na het eten brengen we nog een bezoekje aan de nachtclub onder het hotel. Als onze ogen aan het donker en onze oren aan de live muziek zijn gewend, blijken we de enige gasten te zijn. De band stond dus te spelen zonder dat er publiek aanwezig was. De cocktails zijn vanavond bij de groepsleden favoriet. Als Rosalie een slok neemt van haar jus d'orange (zonder alcohol) gaat ze bijna over haar nek. Waarschijnlijk is het sapje bedorven, want het smaakt naar afwaswater. Na een paar drankjes houden we het voor gezien en zoeken ons bed op. Nog even TV kijken en dan slapen. Morgen gaan we naar Krabi.

De volgende dag hebben we een lange dag in de bus voor de boeg. We reizen vandaag namelijk van Hat Yai naar Krabi. De tocht wordt nog wel onderbroken voor een boottochtje van ongeveer een uur over een groot meer.
Het meer is een natuurreservaat waar heel veel vogels leven. Het meer ligt vol met prachtige waterlelies en lotusbloemen.

Boottocht
Boottocht

Het is vandaag - ondanks de bewolking - toch snikheet. Gelukkig had de gids ons hiervoor gewaarschuwd en we hebben ons dan ook dik ingesmeerd met zonnebrandcrème. De groep wordt verdeeld over drie verschillende boten. Onderweg zien we veel aalscholvers en reigers. Het is een mooie tocht en een leuke onderbreking van de lange busrit.


Tegen de avond komen we aan in het prachtige National park Success resort, enkel kilometers buiten Krabi. De kamer is koloniaal ingericht met een lekker bed, een apart zitje, een groot balkon en een mooie badkamer.
We trekken snel onze zwemkleding aan en snellen ons in de richting van het zwembad voor een verfrissende duik. We kunnen nog net een uurtje genieten van de ondergaande zon en een vers geperst sapje.
's Avonds eten we met de hele groep in het hotel. Het menu bestaat uit lekkere Thaise gerechten. Na het eten gaan we naar het centrum van Krabi. Met een wel heel speciaal vervoermiddel worden we naar het centrum gebracht. Het is namelijk een brommer met een groot zijspan eraan. Leo neemt plaats achter op het zadel van de brommer, terwijl Roos en 2 anderen plaats nemen in de zijspan.
Na een uurtje winkelen, nemen we weer een brommer met zijspan terug naar het hotel. Ook in dit hotel hadden we nog wel een paar dagen willen blijven om even te relaxen bij het zwembad of om een duiktrip te maken. Morgen reizen we echter door naar Kho Phi Phi.

Fotoserie 8
Verslagenoverzicht
Volgende verslag