De Chinese Muur:

De huidige muur is 6350 kilometer lang en kronkelt door het landschap van de Beihai-kust en noordoosten van Beijing tot in het verre westen bij Jiayuguan in de Gobi woestijn.

In de vijfde eeuw voor Christus werden de eerste hoge muren gebouwd om bescherming te bieden tegen invallen van nomadische volkeren uit het noorden. In 221 voor Christus werden de verschillende muren aan elkaar geschakeld. Volgens geschriften werden 300.000 mannen aan het werk gezet om de klus in 10 jaar te klaren. Latere heersers lieten de muur versterken en naar het westen uitbereiden. De muur werd ook gebruikt om soldaten, wapens en voorraden te vervoeren.

Van de 6de tot de 14de eeuw raakte de muur in verval. Tijdens de Ming dynastie (1368-1644) werd de muur weer effectief gemaakt door hem te versterken met stenen en wachttorens. De muur heeft ruim 1000 versterkte poorten en 10.000 torens.

Men zegt dat de Chinese Muur als enig bouwwerk op aarde vanaf te maan te zien is. Helaas hebben we dit nog niet kunnen controleren.

Terug naar dagbeschrijving
Terug naar China index