Temple of Heaven (Tiantan)

 

 

 

 

 

 

 

De tempels van de Hemel (Tiantan), de Zon (Ritan), de Aarde (Ditan) en de Maan foto (Yuetan) vertegenwoordigen de vier elementen van het firmament, met de keizer in zijn paleis als middelpunt.

De Hemelse Tempel is de belangrijkste van de vier. De tempel bevindt zich in het zuiden van Beijing en werd gebouwd in 1420. De Hemelse tempel is de beroemste tempel van China staat in een park van 270 ha. Het hele terrein is omringd door een muur, waarvan het noordelijke deel rond is (de hemel) en het zuidelijk deel vierkant (de aarde).

In deze tempel vond in de tijd van de keizer het belangrijkste staatsritueel plaats. De keizer kwam hier ieder jaar vroeg in de lente om de hemel (en zijn in de hemel verkerende voorvaderen) eer te bewijzen en om te bidden voor een goede oogst. In 1914 werd de laatste ceremonie uitgevoerd.De belangrijkste gebouwen van Tiantan zijn de Zaal van het Oogstoffer, het Hemelgewelf en het Ronde Altaar. Ze liggen langs een noord-zuid as en zijn verbonden door een 360 meter lang "terras" de Rode Treden-brug. Als de keizer was aangekomen bij de tempel ging hij eerst mediteren in het Hemelgewelf. Vervolgens trok hij zich voor de nacht terug in de Zaal van het Oogstoffer om 'het vertrouwen van de hemel te winnen' en voor een goede oogst te bidden.

De volgende ochtend ging hij naar het Ronde Altaar om 'met de hemel te spreken' en offerrituelen uit te voeren. Hemelse Tempel - Zaal van het Oogstoffer Dit gebouw is gebouwd in 1420 en in 1751 en 1889 gerestaureerd. Het is 38 meter hoog en heeft een diameter van 32 meter. Het staat op een rond, witmarmeren terras van drie niveaus, elk omringd door een balustrade. Het dak van de ronde zaal is bedekt met 50.000 helderblauwe (kleur van de hemel) dakpannen. Op de top staat een vergulde hemelbol. De zaal is geheel van hout. Hemelse Tempel - Het Hemelgewelf Dit gebouw is gebouwd in 1530 en in 1753 gerenoveerd. De kleine, ronde tempel is geheel van hout en heeft een dak met blauwe pannen en een vergulde bol op de top. Hier werden de rest van het jaar de tabletten bewaard, die tijdens de ceremonie werden gebruikt.

De tempel wordt omgeven door een grijze muur met blauwe pannen, de echomuur. Twee mensen die op tegenovergestelde punten bij de muur staan, kunnen zonder stemverheffing met elkaar spreken.

Het Ronde Altaar Dit altaar bestaat uit drie marmeren terrassen, die de aarde, de sterfelijke wereld en de hemel symboliseren. Het altaar is vijf meter hoog en is gebouwd in 1530 en werd in 1749 gerenoveerd. Het getal negen (symbool voor de hemel en de keizer) komt steeds terug in het ontwerp. De tegels op het boventerras zijn in veelvouden van negen in concentrische cirkels geplaatst. Midden in het boventerras bevindt zich de ronde offersteen, omringd door negen waaiervormige stenen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie: Tiantanstraat.
Ten zuid-oosten van het centrum van Beijing

Geopend: dagelijks van 6.30 tot 18.00 uur

Entreegeld verschuldigd

 

Terug Dagbeschrijving

 

Terug naar China Index