Argentinië: Zuid-Amerika reis (2008)

Zaterdag 6 december 2008 - Laatste dagje Buenos Aires

Vandaag neem ik afscheid van de groepsleden van mijn Patagoniëreis en maak ik kennis met een paar groepsleden van mijn nieuwe reis. Deze nieuwe reis is officieel gisteren van start gegaan met een welkomstbijeenkomst (waar ik niet aanwezig bij was).

Eerst ga ik proberen mijn geld terug te krijgen voor het ongebruikte kaartje van het Madonnaconcert. Met een taxi rijd ik door een gedeelte van de stad waar ik nog niet ben geweest. Ik zie brede avenues, mooie statige gebouwen en mooie parken waaronder een grote Japanse tuin.

Na 40 minuten rijden herken ik de omgeving weer. Ik ben weer in de omgeving van het stadion. De taxirit kost mij bijna 45 peso's.

Na een half uurtje in de rij te hebben gestaan, kan ik mijn kaartje inleveren en krijg ik mijn geld teruggestort op mijn creditcardrekening (hoop ik). Als ik ook een taxi terug moet nemen naar het centrum, dan had ik mijn kaartje beter voor half geld aan een Argentijn kunnen verkopen. Al snel vind ik een alternatief gevonden. Op enkele blokken afstand blijkt een trein te rijden naar het centrum. Maar eerst ga ik heerlijk eten.

In een druk vleesrestaurant, waar alleen locale bevolking zit te eten, neem ik plaats. Niemand van het personeel spreekt Engels, dus ik bestel maar een menuutje van de kaart. Nog éénmaal genieten van die geweldige Argentijnse steaks. Al snel wordt mijn eten geserveerd; Een grote houten plank met vele soorten ondefinieerbaar vlees. Ik probeer van elk soort een paar happen, maar het valt niet zo goed. Het lijkt wel of ik al het afvalvlees van de koe geserveerd heb gekregen. Een tafel verder zitten een paar mannen de felbegeerde grote steaks te eten. Ik besluit eens flink uit de band te springen en nog een poging te wagen om het juiste vlees te bestellen. De serveerster begrijpt me wel en neemt de restanten van het "afval"vlees mee terug. Als ik later afreken, hebben ze de eerste maaltijd niet op de rekening gezet. Deze serveerster verdient wel een grote fooi.

Ik slenter nog een dagje door de sfeervolle stad. Ik was van plan om nog een paar uurtjes te relaxen, te computeren en vroeg naar bed te gaan. Als ik zonder camera door de stad loop, blijken er podia te zijn opgebouwd waar livemuziek wordt gespeeld. Een Mexicaanse band speelt hun Mexicaanse klassiekers. Overal wordt de Tango gedanst en er is een rockfestival op het Plaza de Mayo.

 

Op het plein is het gezellig druk en veel mensen slurpen aan de Mate. Ook blijkt het presidentiële paleis opgesteld te zijn voor het publiek. Er is een tentoonstelling over de democratie in Argentinië. Ik ga snel terug naar het hotel om mijn camera te halen en me in het gezellige feestgedruis te storten.

Wat is Buenos Aires toch een levendige, mooie en geweldige stad.

 

En zo wordt het ook deze dag weer laat.Morge n start mijn volgende rondreis door Uruguay en Brazilië.

bovenzijde pagina
fotoseries Argentinië
volgende verslag