Argentinië: Zuid-Amerika reis (2008)
Zaterdag 22 november 2008 - Buenos Aires
Vandaag probeer ik eindelijk een keer uit te slapen, maar er wordt al vroeg op de deur geklopt door mijn nieuwe reisgenoot Steve uit Melbourne in Australië. Hij heeft zojuist de 60 dagen GAP-reis met een truck van Quito naar Rio de Janeiro afgesloten. Hij vertelt direct een aantal horrorreisverhalen en ook zijn landing in Buenos Aires is niet helemaal vlekkeloos verlopen. Hij blijkt al heel wat van de wereld gezien te hebben en heeft ook veel landen bezocht waar ik nog niet ben geweest (Polen, Hongarije, Tsjechië, Jordanië, Israel).

Vandaag wil ik eigenlijk rustig aan doen en alleen even de stad in gaan om te lunchen en om dollars te pinnen. Vanavond is er een meeting met de nieuwe GAP-groep gepland en ik moet dan US$ 300 betalen. Ik loop vele uren door de stad en probeer wel 20 tot 25 geldautomaten. Ondanks dat de meeste pinautomaten de optie hebben om US-dollars te pinnen, weigeren ze deze af te staan. Ten einde raad pin ik maar Argentijnse peso's en probeer deze te wisselen in een Gambiokantoor. Maar ook dit lukt niet. Alle wisselkantoren weigeren om te wisselen zonder een paspoort. Met de kopie van mijn paspoort nemen ze geen genoegen... Moet ik weer helemaal 25-30 minuten terug naar het hotel wandelen om mijn paspoort op te halen.

Als ik dan eindelijk een uur later terug bij het wisselkantoor ben, kan ik nog steeds geen dollars krijgen. Het blijkt namelijk dat je alleen dollars kan kopen van vrijdag tot en met vrijdag en dat terwijl er heel veel mensen dollars omwisselen naar peso's! Ze zouden er dus genoeg van moeten hebben. Ik probeer mijn peso's vóór het kantoor om te wisselen voor dollars bij iemand die toch wil gaan wisselen. De meeste mensen vertrouwen het echter niet en willen niet bij mij wisselen. Uiteindelijk vind ik een Engelse sprekende toerist die wel US$ 200 wil wisselen. Ik heb nu nog steeds een tekort van US$ 100 én na drie lange dagen slenteren op andere schoenen heb ik flinke blaren opgelopen.

's Avonds vindt de eerste groepsmeeting plaats. Met Steve, mijn kamergenoot heb ik - zoals vermeld - al kennis gemaakt. De groep bestaat verder uit 2 Canadese jongedames, één Canadees stel dat in Amerika woont, een ouder stel uit Nieuw Zeeland, één jonge studente uit Londen die een half jaar in Buenos Aires studeert en een Amerikaanse jongeman die de reis heeft gewonnen en zijn moeder heeft meegenomen. In totaal zijn we met 11 deelnemers en Mayra, de gids komt uit Ecuador.

Na de meeting gaan we de hele groep uit eten en ik eet een heerlijke grote malse Argentijnse steak. Om 23.30 uur is het restaurant nog goed gevuld. Als we 's avonds laat terug naar het hotel lopen, zien we dat de vele daklozen die overdag op stukken karton en op dunne schuimmatrassen op straat slapen, druk aan het werk zijn. 's Avonds en s nachts verzamelen ze blijkbaar al het afval en ze zijn (zo te zien) op zoek naar papier en plastic flessen.

Al met al is het vandaag dus weer een lange en vermoeiende dag geworden.

bovenzijde pagina
fotoseries Argentinië
volgende verslag