Verslag 114 Great Ocean Road

Print dit verslag


De 12 apostellen

Aangezien het gisteravond laat is geworden, slapen we een uurtje langer uit. Het is inmiddels maandag 1 juni geworden. Vandaag rijden we heel dag over de veel geprezen Great Ocean Road. Langs deze kust staan de 12 Apostelen. Nou ja 12, ooit stonden er 12 rotsformaties in de oceaan, maar door de invloeden van de zee, wind en regen verdwijnen ze langzaam. We maken enkele stops en lopen naar langs de grillige kust in de richting van de oceaan. We zien grote golven tegen de kust aanbeuken. Het is jammer dat het vandaag behoorlijk bewolkt is. Het resultaat op de foto's is lang niet zo fraai als het uitzicht op de grilige kust in werkelijk is. We hebben grote gein met het maken van enkele foto's met de zelfontspanner. Met heel veel geluk maakt Leo een foto waar hij nog net zelf opstaat (zie foto aan rechterzijde).

 

Een foto genomen met de zelfontspanner
Een foto genomen met de de zelfontspanner
Behalve de apostelen zijn er nog meer rotsachtige natuurwonderen: bijvoorbeeld de London Bridge. Anders dan de brug in de Engelse hoofdstad maar minstens zo mooi. Deze natural bridge is niet meer zo mooi als vroeger want in 1990 donderde het deel dat vastzat aan het continent namelijk in zee. Er staat dus nu een brug midden in zee. Verder is er The Blowhole, een soort grot waar het water met kracht instroomt en er dan weer uitspuit. En dan is er ook nog de Lord Arch Gorge. Het zeewater komt door een ondergrondse tunnel een heel eind het binnenland ingestroomd. Daar is een openstuk wat lijkt op een megaput. Het water kolkt hier dan als een waanzinnige tegen de ronde wanden.

Aan het einde van de dag breek toch de zon nog even door. We maken verschillende stops en genieten van het prachtige uitzicht op de kust en oceaan. Het lijkt bijna wel vakantie!
We verlaten de kustweg en rijden de bergen in. Het wordt nu pas echt mistig. Door de mist rijden we het benzinestation voorbij. Snel keren want je weet maar nooit wanneer je weer een benzinestation tegenkomt (zoals we later nog enkele malen zullen ervaren). In een vochtige kou laten we tank vol gooien. De benzinepomphouder vertelt dat het 's winter regelmatig zo mistig is op deze hoogte. Je zou hier maar wonen. Als we enkele kilometers doorrijden en in hoogte dalen klaart de lucht weer op.

Midden in het centrum van Warranambool vinden we een leuke camping. Roos doet nog even de was.

 

Fotoserie 125
Nieuwe fotoserie
Achter de schermen
Volgende verslag